Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко бързо ви стопля парното и колата !?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колко бързо ви стопля парното и колата !?

Кажете за колко време или там километра ви стопля парното на колата, че моето нещо се представя много слабо. Мнооого бавно загрява и колата и парното много късно почва да духа топло!
    Alfa Romeo 145 1,6 Boxer 12.95

Здрасти колега, зависи дали си пускаш климатроника.

При мен, с включен такъв стопля доооста бързо, а при изключен , трябва да покарам поне 1-2км.

Поздрави!
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

И аз съм с Алфа 146, 1,6 боксер същия месец и година, парното стопля бавничко, едва на първото деление над 40С (т.е. между 40 и 80С) започва духа топло, разбирай 2-3 км му трябва, натисни копчето за вътрешна циркулация на въздуха в купето, от ляво на копчето за климатика, ще усетиш разлика към по-добро.

Comment

Май парното им е слабост
        и при мен загрява бавничко
        No Pain No Gain
        Не понасям кмета!!!

Comment

И при мен стопля бавно. То сега е добре, но зимата....
          Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
          Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Мда явно ще има ядове зимата - благодаря ви колеги, че споделихте тази информация с мен

Comment

решението е в сваляне на радиаторчето и почистване от гняста. на алфетата след тая интервенция още на 40-50С почвам да се потя (то верно че и волана е тежък де)
              '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
              '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Моята започва да духа/брей че приятна дума / топло още на 40 градуса на ДВГ, но пък до 40 са си 2-3 км. /при нас няма светофари и н атоварени кръстовища/. Принципно си карам на климатроник /автоматичен климатик/ и 20-тина сек. след запалването почва да ми духа топло
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

Климатика на колко градуса го нагласяте зимно време - има впредвид сутрин като го пуснете
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                  CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Аз лично го слагам на Мах, там дето е най-червено Незнам доколко това е редно да се прави докато колата още не е загряла и е студена?

Някои опитен да каже, да не направя някоя беля
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Ами ако каже някой как се сваля радиаторчето и как се чисти!
                      Ще съм доста благодарен, а пък ако някой има вече опит и може да помогне - ще почерпя

П.С. -нямам фреон в момента в системата на климатика - може ли от това да е?

Comment

Колега ти си обикновен климатик който нма нищо общо с парното смени си термостата и нещата ще е оправят
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                        X